Hagyma - Fekete fokhagyma (darab) - Kuriózum

Hagyma - Fekete fokhagyma (darab) - Kuriózum

A Fekete fokhagyma hagyományos fokhagymából (Allivum sativum L) készül ún. fermentációs eljárással, mely során külső és belső jegyei kissé átalakulnak: karakteres íze új szintre emelkedik, fehér színe pedig feketébe fordul át. A vékony, papírszerű héj alatt gerezdekből álló, vagy akár a mogyoróhagymához hasonlító egész fej fokhagymát találunk, mely íze és illata halványan emlékeztet az eredeti alapanyagra. Textúrája a kissé ragacsos, zselészerű állagtól a szilárdig terjed, míg aromája egyszerre fűszeres, édes és sós - ezért is szokták a fekete fokhagyma ízét az umamival, az „ötödik ízzel” társítani. A Távol-Keleten ősi tradíció övezi a fekete fokhagyma fogyasztását, Európában eleinte az egészségre gyakorolt kedvező hatásai miatt vált népszerűvé, ugyanakkor ma már inkább gasztronómiai különlegességként tartják számon.

1 350 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
1062